Odmori na Pelionu Leto Pilion

Otkrijte sada jedinstvene ponude kako biste mogli da provedete prelepe trenutke na letnjem odmoru, istrazivajuci najlepsu okolinu, na poluostrvu Pelion.

GDE MOZETE DA IDETE

Dok boravite na odmoru, na planini Pilion, I sa glavnim polazistem iz mesta Horefto i Zagore, mozete krenuti u obilazak planine, pesacenjem uskim kaldrmama I stazama,a zatim krenuti u obilazak okolnih plaza I pecine Posejdona, kruazjerom, iz mesta Horefto. Takodje, mozete krenuti u setnju starim vozom u obilazak planine, ucestvovati u raznim vrstama slavlja, saborima ili manifestacijama koje priredjuje kulturno leto I festival.

 

STA MOZETE DA VIDITE

Zasluzno je videti u Zagori (koja se nalazi oko 15.min. od mesta Horefto) skrivenu skolu Rige Ferea. Mozede obici I mnoge stare crkve I biblioteku, kao I stari trg u centru sela, ispunjen stogodisnjim starim platanima, koji ukrasavaju I docaravaju tradiciju sela. Interesantna je I bogata arhitektura kamenih kuca I puteva od kaldrma, kao I male radionice zena, koje proizvode domace testenine I slatka.

Ne propustite a da ne kupite domace kolace,voce I testenine! Nude vam se izuzetne poslastice koje ce vas nostalgicno podsecati na vase vreme boravka na planini Pilion.

U tavernama I restoranima trebalo bi probati spencofai (Pilioritski specijalitet), ftero-keftedes, kolokito-keftedes, tradicionalne salate iz okoline, kao I domace vino I cipuro (rakija).

Uvece uzivajte u punom mesecu na plazi ili sa terase naseg hotela.Takodje, mozete da krenete u dugu nocnu setnju pescanom plazom. Na kraju, mozete zavrsiti provodom I zabavom u nekom od pubova ili nocnim barovima na plazi.

 

STA MOZETE DA RADITE

Postoje jos mnoga druga razgledanja mesta, koja je lepo obici I koja ce sigurno ostaviti lepa secanja sa vaseg odmora.

Najbolji nacin da obidjete Pilion je licnim prevozom vasim kolima, a isto tako pozeljno je I javnim prevozom iz regiona u kome se nalazite. Jedina mala sitnica koja remeti ceo obilazak je : ako zelite javnim prevozom, nemoguce je u isto vreme obici sva mesta I dogadjanja.


Najpoznatija sela na Pilionu, koja mozete da posetite vasim kolima, I krenuti u veliki obilazak okoline oko Piliona, sa polazistem iz mesta Horefto su:

 

ZAGORA

Najvece I od istorijskog znacaja selo na istocnoj strani Piliona. Ima 3000 stanovnika I poznato je po dugoj pescanoj plazi, koja se nalazi na oko 5.km.nize u mestu – Horefto.Zelenilo prirode I prirodni izvori vode, pruzaju jedinstveni prizor. Zagora ima najvecu proizvodnju I plantazu jabuka na celom Balkanu, poznatim pod nazivom Zagorin.Takodje ima I bogatu vegetaciju sa drvecem kestena,platana,bukve I maslina cak I na najnizoj nadmorskoj visini.

PURI

Selo poznato kao balkon na Pilionu, sa jedinstvenim panoramskim pogledom na Egejsko more I Horefto.

 

MAKRIRAHI

Veliki region za proizvodnju I trgovinu cveca.Cvece koje ovde mozete da vidite pozeljno je za svaku vrstu dekoracije vasih kuca.

 

KISSOS

Jedno selo koje je bukvalno preplavljeno zelenilom vegetacije I sa predivnom crkvom u njemu.

 

CANGARADA

Selo sa najvecim platanima starim vekovima I sa predivnim aristokratskim kucama. Posebno treba videti KAMENI MOST , stari platan vise hiljada godina I puno prirodnih vodopada.

 

MILJES

Zahvalno je videti staru prugu vozica na Pilionu, crkvu I biblioteku.

 

VIZICA

Na samo 1km. od sela Miljes, Vizica je gospodarica lepote arhitekture I tradicije Pilioritske.

 

PINAKATES

Posle Vizice susrecemo selo Pinakates, gde je jedini pejzaz na prvi pogled arhitektura gradjevina I gde cete sigurno ispuniti vas foto-album slikama sokaka I kuca.

 

MAKRINICA

Predstavnicko selo na Pilionu. Poseduje veliku nadmorsku visinu I predivan panoramski pogled na grad Volos a I na Pagasitski zaliv. Ovde mozete da vidite NARODNI MUZEJ, zatim crkvu Bogorodice, crkvu Sv.Triade I na centralnom delu trga u lokalnoj kafani, poznate slike umetnika NAÏVE Teofila.

Celokupno Pilioritsko gostoprimstvo,tradicija ,arhitektura,prirodni izvori vode I vodopadi u sumama, kaldrme I prirodne lepote plaza, daju jednu egzoticnu lepotu I pozivaju u jedno putovanje iz snova!

.


Make a Reservation or Contact us


(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

(*)

  RefreshInvalid Input

Please type these numbers

Read More

QUALITY SELECTION 2013

 

BEST-3

 

On Line Rezervacije

Specijalne Ponude!

 
Content Development & Copyright: Thanasis Baroutas 2014
Fotos by: Ilias Pelion Kapetanakis, Thanasis Baroutas, Michalis Pornalis
Web Hosting Greece Inwebpro Ltd
Copyright © 2014 - Flamingohotel