Pelion

Obidjite planinu legenda Pelion I predivne plaze netaknute prirode! Jedan poziv za jedno dugo putovanje I beskrajni obilazak Pelion.

Poluostrvo Pelion poznata po mitologiji kao letnje boraviste bogova sa planine Olimpa, a isto tako I magicna zemlja kentavrosa, pruza jednu neuporedivo jedinstvenu prirodnu lepotu. Lepota prirode privukla je I mitske bogove da se vancaju na njoj. Svadba Pilea I Neride Tetide, kralja Piritusa ( iz naroda Lapatona ) sa prelepom Ipodamiom, kao sto su nas obavestili Omir, Pindar I Evripidis.

Sira oblast danasnje Magnezije potice iz vremena Magneta-Eolskih potomaka (bogova vetrova).Takodje, za vreme kraljevine Piliasa poznati su potomci Admetus I Alcestis, zatim junak iz Trojanskog rata Ahil I Filoktet ( ucitelj svih junaka ), posle njega Evmiloas I ostali vodje Magnisiotskog rata, kao I Agronauticke kampanje. Iz istih krajeva sa planine Pilion, zajedno sa vodjom Jasonom, krenuli su svi junaci Grcke mitologije brodom zvanim "ARGO", u dugu I daleku zemlju Kolkis , u potragu za "zlatnim runom".

Na poluostrvo Pelion ziveli su po legedi:
Najmudriji mitski Kentaur Hiron
Doktor I ucitelj Ahila, Asklipiona,Tiseja,Jasona kao I drugi heroji iz mitologije
Vanbracni sin Hrona (mudar, podaren dobrotom I dragocen prijatelj tadasnjeg naroda), za koga se veruje da je stupio u vezu sa cerkom Okeana Filirosa, I od koga su mnogi trazili pomoc, za terapije I lecenje.

Pored mitologije, istorijska putovanja na Pelionu su duga I poznata vekovima. U dvanaestom veku na Pelionu su stvorene monaske drzave, a jedan razlog za to su mnogobrojni manastiri sagradjeni od strane monaha sa Svete Gore. Oko manastira u to vreme, stvorena su I prva naseljena mesta, koja su se kasnije pretvorila u veca ekonomska I kulturna centra.

.


Make a Reservation or Contact us


(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

(*)

  RefreshInvalid Input

Please type these numbers

Read More

QUALITY SELECTION 2013

 

BEST-3

 

On Line Rezervacije

Specijalne Ponude!

 
Content Development & Copyright: Thanasis Baroutas 2014
Fotos by: Ilias Pelion Kapetanakis, Thanasis Baroutas, Michalis Pornalis
Web Hosting Greece Inwebpro Ltd
Copyright © 2014 - Flamingohotel